DRUŠTVO

U Apatinu obeležen Nacionalni DAN BORBE PROTIV RAKA DOJKE

17357

 

Udruženje osoba lečenih od raka „Nada“ Apatin obeležilo je danas u centru grada Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Prema rečima Biljane Benić, predsednice Udruženja, ovaj dan obeležavaju 13 godina unazad, u saradnji sa Društvom za borbu protiv raka iz Sombora, a ove godine po prvi put samostalno.

U našim aktivnostima imali smo i nadamo se da ćemo imati i ubuduće podršku lokalne samouprave. Društvo za borbu protiv raka iz Sombora takođe nam uvek pomaže. Ovaj dan obeležavamo kao i svi ostali u Srbiji, s ciljem da animiramo javnost o problemu oboljevanja žena od raka dojke. Prema najnovijim podacima instituta Batut, gde se slivaju svi podaci sa teritorije Srbije, u našoj zemlji oboleva oko 4.700 žena svake godine, a umre oko 1.700. Na prvom su mestu i po smrtnosti i po pojavi raka uopšte. Tako je slično i u Evropi i u svetu. Rak najviše pogađa, nažalost, zemlje u razvoju, zbog siromaštva i stanja u zdravstevnom sistemu. Srećom, kod nas su se takođe pojavili inovativni lekovi koji čak i u fazi metastaze znatno produžavaju život”, izjavila je Benić za Radio Apatin, te apelovala na sve žene da redovno rade samopreglede, posle četrdesete rade mamografske i preglede ultra-zvukom, kao i da vode zdrav život, kako bi preventivno delovale na bolest.

17358

U okviru obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, osim razgovora sa građanima i podele edukativnih flajera, upriličen je i prigodan program, u kom je učešće uzela Pevačka grupa “Etna”, a Udruženje osoba lečenih od raka „Nada“ nagradilo je i najbolje likovne radove pristigle na konkurs koji su ranije raspisali na temu “Cvet narcisa”, za učenike OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Apatina.

17361

Prema oceni stručnog žirija, prvo mesto na konkursu osvojila je Ljiljana Petrović – 6/4, drugo mesto Mina Amanović – 5/4, dok je trećeplasiran rad naslikala Teodora Rađenović, učenica 6/4.

17359

17360

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!