DRUŠTVO

U Apatinu održan FESTIVAL GASTRO SPECIJALITETA – “Umetnost na tanjiru”

16441

 

Na izletištu Arka u Apatinu održan je prvi Festival gastro specijaliteta pod nazivom “Umetnost na tanjiru”. Umesto kotizacije, svi učesnici su izlagali svoje đakonije za degustaciju ostalim posetiocima festivala, a ocenjivala se kulinarska veština, likovnost, negovanje tradicije, te inovacija.

Apatinci i njihovi gosti bili su na visini zadatka, a žiri nije imao ni malo lak zadatak. Profesori Vanja Medić i Nemanja Lakić (doktorske studije na gastronomiji na PMF u Novom Sadu), Stefan Terek (prvak na nacionalnom takmičenju srednjoškolaca) i Dušan Gladić (slikar, pisac, reditelj i glumac iz Apatina) dodelili su vredne nagrade na sledeći način:

Nagrada za kulinarsku veštinu – Učenici Tehničke škole - Ugostiteljski smer, uz podršku svojih nastavnika i direktora, za prebogatu tacnu slatkih i slanih jela, vešto ukrašenu, i prefinjeno ukusnu

Nagrada za negovanje tradicije – Kolektivno delo grupe “Apatinske učiteljice”, za pletenu korpu punu ličkih đakonija

Nagrada za inovativnost – Jekina bašta (Snežana Petrović), za tacnu ukrašenu raznobojnim namazima i klicama, biljnim izdancima i mikro povrćem

Nagrada za likovnost i dizajn – Vesna Car iz Sombora, koja je privukla pažnju žirija i publike skladno aranžiranim tanjirom od mazera, svojim sveže skuvanim pinđurom koji je ukrasila cvećem, fićokom rakije, domaćim sirom i šunkom.

Svi učesnici dobili su zahvalnicu kao uvaženi osnivači ovog Festivala, a posebna zahvalnost upućena je profesoru geografije i turizma Ivici Jurišinu i direktoru Tehničke škole Nedeljku Šarcu

Nakon ovog uspešnog i posećenog događaja, organizator još jednom ističe da je Festival osnovan prvenstveno sa željom da se narednih godina širi i postane međunarodnog karaktera, gde će posetioci uživati u različitim kuhinjama sveta, kod nas u Apatinu, na najlepšim obalama evropskog Amazona.

16442

16443

16444

16445

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!