DRUŠTVO

U toku prijave za 3. i 4. kurs REGIONALNE ŠKOLE PLIVANJA u Apatinu

19749

 

Trinaestu godinu za redom, u Apatinu se održava regionalna škola plivanja za decu. Nakon održana dva kursa, za 15. i 22. jul najavljena su još dva. Kako saznajemo, ova škola plivanja podržana je od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a osim dece sa teritorije opštine Apatin, pohađaju je i deca iz celog regiona, u pratnji nastavnika iz matičnih škola.

Prijave su u toku i traju do početka kursa, čak i na sam dan početka škole plivanja. Obuke se održavaju na otvorenim bazenima Specijalne bolnice za rehabilitaciju Junaković, a drže ih Goran Kecman, Milorad Mrđa, Dragana Uzelac i Ognjen Prica, svi licencirani treneri plivanja.

Svi zainteresovani roditelji svoju decu mogu prijaviti putem telefona, na broj 063/738-17-32.

Kurs traje 5 dana, s tim  da se u dva dana radi dupli čas, dakle ukupno 7 časova. Kako kažu treneri, iskustvo je pokazalao da je ovaj broj časova dovoljan da  apsolutni neplivač savlada osnovne elemente plivanja.

1.dan.

Navikavanje na vodu, obuka položaja tela u vodi, pravilnog držanje stopala, pravilnog držanja rukama za ivicu bazena, vežbe disanja...

(Bazeni sa toplom vodom)

2.dan (blok čas)

-Razni oblici plutanja na vodi (zgrčeno, rašireno, spojeno nogu i ruku)

-Vežbe "klizanja", sa "daskom" za obuku, bez daske, u parovima

Vežbe disanja

(Bazeni sa toplom vodom)

3.dan

-Ponavljanje svega sa predhodna 3 časa

-Obuka, noge kraul, ruke "podvodni kraul" uz pomoć rekvizita

-Vežbe disanja

(Bazeni sa hladnijom vodom, ali plitki)

19750

4. dan (blok čas)

-Uvežbavanje svega naučenog u hladnoj vodi

Kondicioni čas

-Prvi susret sa dubokom vodom

Rad sa "daskom"

noge kraul, ruke kraul, sa glavom u vodi i glavom van vode

(Bazeni sa hladnijom vodom)

5.dan

Ponavljanje svega naučenog, korišćenjem osnovnih  pedagoških principa:

"Od lakšeg ka težem"

"Od jednostavnog ka složenom", pa se s tim  menjaju i bazeni, od plitkog do 2m dubokog

Na kraju plivanje u olimpijskom bazenu uz pravilnu asistenciju.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!