DRUŠTVO

Vasiliju Tesliću iz Prigrevice POTREBNA FINANSIJSKA POMOĆ zbog tranplatacije jetre

18194

 

Mali Vasilije Teslić iz Prigrevice hitno mora na operaciju tranplatacije jetre. S tim u vezi, zbog pripreme za operaciju i boravka u Italiji, potrebna mu je finansijska pomoć.

Vasilije 9. septembra puni 11 meseci i već je dokazao da je pravi borac. Kako saznajemo od njegovog oca Strahinje, zbog oštećene jetre ne uspeva da preradi enzime i ima problem u razvoju zbog toga. Sa nepuna dva meseca je operisan, a sada mu je potrebna i transplatacija jetre. Osim navedenog, naš mali sugrađanin rođen je sa jednim bubregom, te je zbog toga često u Novom Sadu na kontrolama.

Još uvek nemamo tačan termin za operaciju u Italiji, jer čekamo odgovor od doktora. Prikupili smo svu potrebnu dokumentaciju. Supruga će najverovatnije moći biti donor, i trebalo bi do kraja godine, nadamo se, da odemo na tu operaciju. Sama operacija, otprilike, sa bolničkim troškovima, košta od 150 do 200 hiljada evra. Mi ćemo pokušati to obezbediti preko fonda, a ako i uspemo, biće nam neophodna sredstva za postoperativni boravak u Italiji koji fond ne pokriva, što podrazumeva troškove boravka, lekova, prevodioca itd”, izjavio je za Radio Apatin Strahinja Teslić.

Svi koji su u mogućnosti, Vasiliju mogu pomoći uplatom na sledeće brojeve žiro računa:

Dinarski : 170-10830321002-62

Devizni: IBAN: RS35170001083032100553

SWIFT: BACXRSBG

U prikupljanje sredstava za lečenje malog Vasilija uključili su se i meštani Riđice, odakle je dečakova majka, nekadašnja rukometašica, te u svom selu u subotu, 2. septembra, organizuju rukometni turnir na kom će biti postavljena kutija za sakupljanje novca.

Humanost su pokazali i Somborci, te će u organizaciji Rvačkog kluba “Soko” Sombor, 2. septembra u Sokolskom domu, u okviru međunarodnog rvačkog turnira, takođe biti postavljena kutija za Vasilija, a isto i 3. septembra u Gradskoj hali Mostonga, na međunarodnom rvačkom turniru koji će organizovati Rvački klub Radnički Sombor.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!