VESTI

STOTINE MILIONA EVRA za luku Bogojevo, Apatin opet „KRATKIH RUKAVA“

15822

 

Međunarodni tender za rekonstrukciju i proširenje luke Bogojevo biće raspisan 30. juna, navedeno je u prethodnom obaveštenju koje je objavila Delegacija EU u Srbiji, prenosi  ekapija.com.

Kako navode, obim radova obuhvata kompletan Projekat za izvođenje radova i kompletnu izgradnju novih kapaciteta luke Bogojevo, a posao podrazumeva geotehničke radove, transportne aranžmane, iskop, punjenje, stručno osoblje, radnu snagu, materijal, postrojenja, opremu, usluge i prateće objekte.

Za finansiranje posla je, kako se navodi, zatražena podrška Evropske investicione banke, kroz ugovor o finansiranju infrastrukture unutrašnjih plovnih puteva Srbije između Srbije i EIB iz 2019. godine, koji tek treba da bude potvrđen.

Vrednost posla nije navedena, ali kako je izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, a prenela ekapija, država planira da ove i sledeće godine u luke Prahovo i Bogojevo zajedno uloži 500 mil EUR, po modelu koncesije.

Podsećamo, ne tako davno, čelnici lokalne samouprave obećavali su luku u Apatinu, te preporod najvećeg ličkog grada na svetu. Pre svega nekoliko godina, tadašnji predsednik opštine, danas predsednik SO Apatin, Milan Škrbić izjavio je sledeće:

"Apatin je infrastrukturno jedan od najopremljenijih gradova u Srbiji. Nekoliko investitora iz Slovenije, Ukrajine i Rusije je zainteresovano za ulaganje u našu opštinu. Mi smo se 15 godina borili da dobijemo status lučkog područja i konačno smo uspeli, to je naša velika šansa. Sve dalje je na Vladi koja će raspisati međunarodni tender, a mi moramo da radimo na opremanju slobodne zone. Moramo biti strpljivi, ima mnogo zainteresovanih za lučkog opreratera, a najave kažu da će tender biti raspisan do kraja godine. Veliki sam optimista po tom pitanju i kako smo konstatovali nedavno, luka na Dunavu će preporoditi najveći lički grad na svetu."

Iako ne sumnjamo da je Škrbić svojevremeno zaista verovao u priču o luci i preporodu Apatina, sada se nameće zaključak da od cele priče ipak nema ništa. Postavlja se pitanje zašto se Apatin obilazi u širokom luku po  pitanju svih važnih investicija? Šta je opštinsko rukovodstvo uradilo s obzirom na sve političke horizntale i vertikale o kojima je pričalo pre dolaska na vlast?

Jedan od osnovnih preduslova za dovođenje investitora, bilo domaćih ili stranih, upravo je putna infrastruktura. Nakon što smo zvanično ostali bez železnice, o čemu smo ranije već pisali, vest da milionska ulaganja idu za luku Bogojevo, a ne Apatin, ponovo ne ostavlja prostora za optimizam po pitanju napretka u našoj opštini. Čemu sad da se nadamo?!

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!