KULTURA I ZABAVA

Poezija Đorđa Kuridže još jednom ODUŠEVILA APATINSKU PUBLIKU

16716

 

U restoranu Garden House u Apatinu, sinoć je održana promocija knjige pesama našeg sugrađanina Đorđa Kuridže, sa temom Ljubav.

Ovaj Apatinac inženjer je po profesiji, preduzetnik, a takođe i dugogodišnji predsednik Zavičajnog udruženja Srba poreklom iz Bosne i Hercegovine “Petar Kočić”. Početkom 2019. godine objavio je svoju prvu zbirku pesama pod naslovom “Hteo sam ti reći”, da bi već godinu dana potom objavio i drugu, “Rekao sam i opet ću reći”. Početkom 2022. objavljuje treću zbirku, a koja nosi naziv “Što sam rekao, rekao sam”.

Pesme Đorđa Kuridže, osim njega, na promociji su kazivali Dušan Gladić i Vasilije Zorić, a kako smo saznali od ovog pesnika, tema ljubavi izabrana je s razlogom.

Zvanična promocija moje treće knjige održana je 25. maja. Danas je Dan primirja i ja sam namerno izabrao današnji dan da napravimo veče ljubavne poezije. Osim ljubavnog dela, u mojim knjigama imate zavičajni deo i satirično-humoristički deo, a takve su mi i pesme. Ova treća knjiga ima i aforizme i jako je dobro prihvaćena. Četvrtu knjigu sam već napisao, a ona će sadržati kratke humorističke priče. Pola knjige su moji događaji sa saobraćajcima, svi su istiniti i prožeti humorom, a druga je Moj tata vojvoda“, izjavio je Kuridža.

16717

Prema njegovim rečima, uskoro planira da izda i knjigu pripovedaka, a kada to završi, počinje sa pisanjem romana.

Promociju Đorđove knjige pratio je i nastup sjajnog tamburaškog sastava “Dunavski biseri”, a popunjena mesta u prelepom ambijentu restorana Garden House jasan su pokazatelj da spoj muzike i poezije itekako izazivaju veliko interesovanje među Apatincima.

16718

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!